DVBLogic TVSource

Wat is het?
DVBLogic maakt software waarmee je via een duidelijke EPG, digitale TV kunt bekijken vanaf vrijwel overal waar je wilt, op elk moment van de dag. (of nacht) Daarnaast kun je ook de TV opnames beheren, plannen en zelfs bekijken. Dat bekijken kan dan op nagenoeg elk device, in ieder geval op een Windows PC, Windows Mobile, iPad, iPhone en Android, op het lokale netwerk maar ook via Internet vanaf een remote lokatie!

Let op de term ‘digitale TV‘, met een analoge tuner gaat DVBLogic niet werken, DVB refereert dan ook aan de digitale TV.

Wij beperken ons hier tot het gebruik van DVBLink TVSource met DVBLink Connect!Server. Deze software is te downloaden vanaf de site van DVBLogic en kan 20 dagen geprobeerd worden alvorens tot aanschaf overgegaan moet worden.

Via Digital Hifi kiezen we voor het merk ‘Digital Devices‘ omdat zij zo’n beetje de enige tuners zijn die breed ondersteund worden i.c.m. gebruik van een smartcard. De tuner-combinatie bestaat uit een bridge-kaart/CI Module die in een PCIe slot gaat, daaraan gekoppeld middels een flat cable, de feitelijke tuner.

De tuner die wij ter test hebben is de DuoFlex V2-serie met single CI module als SET. De hardware bestaat daarom uit:

 • DD DuoFlex CT
 • Octopus Single CI
 • Alphacrypt Classic CAM

DD DuoFlex CT & Octopus Single CI

Inbouwen is een fluitje van een cent, let wel op de extra power cable die nodig is om de tuner van spanning te voorzien. (bijgeleverd)
In de CI module komt dan de Alphacrypt Classic CAM met de Ziggo smartcard.

De drivers voor de tuner wordt van de site gedownload, en installeren verloopt zonder problemen. Uiteraard wordt de nieuwe hardware hierna gedetecteerd en staat netjes tussen de aangetroffen hardware.

Via het startmenu is er de configuratie tool van Digital Devices, genaamd cineS2Tool. Ondanks dat we een DuoFlex hebben ipv een Cine-model, is dit de tool die geïnstalleerd is. We kiezen hier voor de CAM keuze om te zien of de CAM met smartcard wordt gezien. Niet vergeten de vinkjes te plaatsen!
De ‘DVB-C MCE’ optie is voor gebruik van deze tuner ZONDER DVBLogic software, bij gebruik van DVBLogic software is het voldoende om de DVB-C vinkjes te plaatsen.
tool02

DVBLogic Server

Via de website van DVBLogic kun je DVBLogic Server downloaden en installeren. Je kunt deze dan eerst 20 dagen uitproberen alvorens aan te schaffen.

Knipsel

Tijdens de setup van DVBLink Server wordt een webserver geïnstalleerd, voor het beheer op http://localhost:39876 en deze moeten we verder gebruiken voor de configuratie.

Products:
We beginnen met het selecteren van het tabblad ‘Products‘. Hier kunnen we met ‘Install/Update‘ extra producten installeren. We beginnen met ‘Add-ons‘ en installeren de Connect! Server.

Knipsel01

Vervolgens gaan we via ‘TV Signal source’ de DVBLink TV Source downloaden en installeren.

Knipsel03

Sources:
Via het tabblad Sources kiezen we voor TVSources. Hier staan alle tuners die beschikbaar zijn en met het +-teken kan een tuner gekozen worden. We geven het de naam DVBC1.

Knipsel

Bij de keuze voor de ‘TV provider‘ kiezen we voor de voorgestelde provider, ‘Kabel Ziggo – Casema 5555 (Nederland)

Knipsel

De scanner vindt alle kanalen op de geselecteerde transponders. Klik op ‘Save‘ om de kanalen te bewaren.

Aangezien het een dual tuner is moeten we deze procedure nogmaals doorlopen. Gelukkig is er een eenvoudige import functie voor. Kies op het +-teken achter de tweede tuner voor het toevoegen van nog een ‘TVSource‘. De naam kan dan bv. DVBC2 zijn. Kies er nu voor om de reeds bestaande source ‘DVBC1’ te gebruiken om alle instellingen te importeren. Als het goed is zijn er nu twee sources aanwezig met gescande transponders.

Knipsel

(vanaf DVBLink versie 4.6.0 kunnen er groepen met gelijke sources gemaakt worden)

Channels:
Via dit tabblad worden de kanalen gekozen die we beschikbaar willen hebben op het uiteindelijke afspeel-apparaat, de Windows Mediacenter via DVBLink client of bv. op een iPad via de Connect! Server. (dlna)

Links kun je de gewenste kanalen selecteren en dan met het pijltje in het midden kiezen om ze als ‘Selected channels‘ te krijgen. Mocht er aan de rechterkant een kanaal komen die je niet wilt, omdat dat kanaal bv. niet in je pakket van Ziggo zit, dan kun je dit met het pijltje-naar-links weer uit de selectie halen. Als je klaar bent klik op ‘Save‘ om de instellingen te bewaren.

Aangezien de kanalen van beide sources hetzelfde zijn maar je dit niet dubbel in de EPG’s wilt hebben, is er de optie om gelijke kanalen samen te voegen. Dit gaat via de optie ‘Channel merge‘. Eenvoudig is de optie ‘Merge by name‘. Wederom klik op ‘Save’ om de instellingen te bewaren.

Via ‘Channel settings‘ kun je de kanaalnummers aanpassen zoals ze in de EPG komen. Bijvoorbeeld de HD kanalen op lage nummers en de SD kanalen op 90x-nummers.

Parental Control staat hier ingesteld (standaard ‘0000’) maar zoals je ziet is de optie ‘Lock‘ op ‘No‘ gezet voor alle kanalen.

Met ‘EPG Sources‘ kun je bv. de programmagids informatie uit de stream van Ziggo halen (EIT) en dit gaat erg eenvoudig met de optie ‘By channel name‘.

Hiermee is de setup van DVBLink TV Source compleet.

Windows Media Center TV:
Als eerste dient de automatische download van Media Center uitgeschakeld te worden, we hebben immers zojuist een transponderlijst gekozen die niet overschreven moet worden. Hierna starten we de TV Wizard en kiezen voor Nederland als regio.

De wizard vraagt of er alsnog gedownload moet worden, dat doen we dus niet.

Er verschijnen allerlei tuners maar zorg ervoor dat je alleen de DVBLink Tuners #1 selecteerd, bij de vraag of je nog een tv-signaal wilt instellen’ kies je Ja en selecteer op deze manier alle 8 de DVBLink tuners. Na de laatste DVBLink tuner selecteer je dus ‘Nee’ en dan ‘Volgende’. Na een foutmelding over ‘PlayReady’ hoef je dat niet nogmaals te proberen, kies voor ‘Nee’ en ‘Volgende’.

We maken de wizard af en kiezen voor ‘Voltooien’. Nu zullen alle Channels die in de DVBLink Server toegekend zijn in de lijst staan.

Kies in Media Center Extra’s voor DVBLink. Klik dan op ‘Synchronize channels’. Hiermee zal ook de EPG gevuld worden.

   

DVBLink Connect! Server:

Hiermee kunnen we live TV kijken op DLNA devices, of op iOS-, Android en WindowsPhone-devices, lokaal maar ook via Internet!

Ga met de webbrowser naar http://localhost:8080 voor een overzicht van de kanalen.

Live TV kijken kan met het pijltje op de bewuste zender:

 Er zijn spelers voor:

 

op een iPad:

 

Als je ook TV wilt kunnen kijken over Internet dan dienen poort 8080 t/m 8085 op je Internet-modem open te staan. Dit kan m.b.v. NAT/Port forwarding naar je PC waar Connect!Server op draait en is afhankelijk van je modem/router.

 

23 Reacties op DVBLogic TVSource

 1. Jan Braam zegt:

  Hallo Nico,

  Ik heb DVB TVsource geinstalleerd gehad, maar bij de gecodeerde zenders ging het mis.
  Wel teletekst, zelfs de ondertitels maar geen beeld en geen geluid.
  Ik gebruik twee Anysee E30S2 tuners met één smartcard van canal digitaal voor beide tuners.
  Nu lees ik hierboven iets over een acamd plugin, het schijnt dat die nodig is om de smartcard te herkennen. De Anysee CNO driver heeft genoeg aan één smartcard.
  Ik wil graag de zelfde functionaliteit in TVsource.
  Kun je mij verwijzen naar een “How To” gidsje voor dummmies?

  • Nico zegt:

   Jan,

   acamd is een software-plugin die in de plugin folder van DVBLink geplaatst moet worden.
   Deze plugin staat in de sources folders die automatisch aangemaakt worden als je de TV Sources hebt toegevoegd in DVBLogic Server.
   acamd bestaat uit een aantal bestanden, o.a. ACamd.ini en smartcard.conf

   ACamd.ini heeft bv. informatie waar de smartcard zich bevindt, bv. in de 2e Anysee tuner:
   [ACamd]
   ANYSEE0=1
   ANYSEE1=1

   smartcard.conf bevat sleutels om de smartcard te lezen. Voor Canal Digitaal weet ik het niet, wellicht kun je ergens op Internet vinden hoe de instelling voor Canal Digitaal moet zijn.

   Of je gebruikt een speciale versie van een Dreambox maar dat is een onderwerp dat we beter niet via de website bespreken ;)

   .Nico

   • Jan Braam zegt:

    Beste Nico,
    Bedankt voor je reactie.
    Ik heb nu alles van DVB link weer verwijderd, maar bij een volgende poging, zal ik deze informatie meenemen.

    Met vriendelijke groet,
    Jan Braam.

 2. Hans zegt:

  Is het ook mogelijk om de smartcard in de anysee ook voor andere tuners te gebruiken die in de dvblink directory staan?

  • Nico zegt:

   Hans,

   Ik ken geen manier om de Anysee tuner als softcam(server) te gebruiken anders dan voor de Anysee tuner(s) zelf. Wel kunnen twee Anysee tuners gebruik maken van één smartcard in één van de Anysee tuners.

   .Nico

 3. Maarten zegt:

  Hallo Nico,

  Ik heb een mediacenter draaien met twee floppy dtv-c’s in het Ziggo domein. Sinds een tijdje knalt één van de twee tuners er na verloop van tijd uit en kan er niet meer worden opgenomen en gekeken worden naar een andere zender. Irritant. Wellicht is dvblogic een oplossing hiervoor.
  Vandaag heb het maar eens geprobeerd en loop tegen problemen aan met het vinden van zenders. Wanneer ik de kaarten als DVB-c naar zenders laat zoeken vindt hij niets. Als ik het als DVB-t probeer vindt hij wel een hoop zenders, maar lang niet allemaal.

  Heb je een idee hoe ik dit beter aan de praat krijg? Ondertussen kijk ik ook naar de dreambox optie maar heb nog een beetje koud watervrees.

  Alvast dank!

  Groeten,
  Maarten

 4. Tamar zegt:

  Hallo,

  Weet iemand of the Alphacrypt Classic Cam nog steeds werkt met Ziggo? Bij mij willen de gecodeerde kanalen niet zichtbaar worden..
  Ik ben van plan om een Unicam Deltacrypt te gaan proberen. Deze kun je programmeren voor Ziggo maar ik weet niet of dit gaat werken. Iemand daar ervaringen mee?

 5. Ron Suanet zegt:

  Beste Nico,

  Heb verleden week na jaren alleen WMC gedraaid te hebben in regio 5555 Ziggo met Digital Everywhere tuners (2x) de dvb logic software erop gezet met client server, tv server etc.
  Heb nu echter probleem met opnemen en kijken tegelijkertijd……Playready probleem. Heb al de forums afgestruind maar krijg tegenstrijdige oplossingen. Alles werkt prima behalve 2 zenders tegelijk aanspreken.
  Playready v1.3 (amd64) verwijderen lukt niet….komt steeds retour en jouw advies v1,2 te installeren wil ik wel doen, maar waar vind ik deze?

  Kortom een beetje op weg helpen van jou als expert is wel even noodzakelijk…..
  Anders blijft het bij een trial en dat zou zonde zijn.

 6. Nico zegt:

  Playready problemen duiden in 99% van de gevallen op een slechte ontvangst van het signaal op de tuners. Kijk je coax kabels na en test eventueel m.b.v. DVBLogic TV-Source of het signaal error-vrij binnenkomt.

 7. Rolf zegt:

  Beste Nico,
  ik zit in Huizen ook op 5555, maar kan sinds kort met DVB Link maar 170 zenders vinden, alles RTL’s zijn er uitgevallen. heb jij dat ook?
  krijg het vermoeden dat ze de 5555 verhuisd hebben naar andere kanalen maar niet aangeven nog waarheen.
  Groet, Rolf

 8. Rene zegt:

  Hoi Nico,

  Ik gebruik sinds versie 3 de DVBLink software icm 2 FloppyDTV’s en zit nu op versie 4.6.0. Op 8 mei jl heeft Ziggo enkele zenders gewijzigd en sindsdien mis ik de zender Ziggo-Tv en een aantal radio zenders, volgens deze tabel zouden die zitten op frequentie 164,00 die heb ik in de transponder file gezet. Toch vind DVBLink de genoemde zenders niet.

  Toen ik de eerste versie van de DVBLink software kocht kan ik me herinneren dat ik een netwerkscan gedaan heb. Ik hoefde toen alleen maar het netwerknummer (9004) en de frequentie 369.00 in te vullen en alles werd gevonden. Ik kan deze optie in versie 4 nergens meer vinden en ben sinds die tijd daarom overgestapt op een eigen gemaakte transponder file omdat ik dacht dat deze optie eruit gehaald was. Ik lees nu hierboven (tot mijn verbazing) dat dit nog steeds kan. Waar kan ik dat dan vinden? Kun jij me helpen?

  Alvast bedankt!

 9. Nico zegt:

  Rene,

  Bij de TVSource op het sleuteltje klikken en dan kiezen voor de ‘Fast’ methode. Hierdoor kom je in de netwerkscan optie.

  .Nico

  • Rene zegt:

   Hier had ik al vaker gekeken maar snapte het niet goed omdat ik eigenlijk op zoek was naar een plek waar ik het netwerknummer (9004) moest invullen. Maar nu snap ik het en via die weg vind ik inderdaad de missende zenders wel. Vreemde is dat alle transponders die DVBLink via deze weg scant exact dezelfde zijn als die wat in mijn transponder file staan maar dan vind deze de zenders niet…

 10. michel rietveld zegt:

  Ik gebruik windows 7 media center met 2 x hauppauge analoge tuner kaarten, type win tv pvr pci II 26xxx. Nu mis ik alle epg info in media center, blijkbaar heeft microsoft besloten dit niet meer te ondersteunen/door te voeren maar als ik dvblink tv source wil gebruiken, reeds gekocht, hoe vul ik hier dan de epg mee? Heb ook nog 2x floppydtv kaarten liggen maar daar kreeg ik zo een genoeg van dat transponder lijst gedoe, is dit anders betere optie en hoe dan verder?

  graag wat hulp.

  Michel Ziggo 5555 Utrecht

 11. c.roosendaal zegt:

  Dag mensen,
  ik heb een ziggo kabel in huis voor tv.
  windows 7 met windows media center wat goed bevalt maar niet voor tv.
  ziggo verandert regelmatig de can. list. en dan moet er een nieuwe transponderlist gegenereerd worden. waardeloos/lastig.

  er een digital device kaart in mijn htpc (PCI) cine2 DVB S2 welke getruct wordt voor kabel TV. (van Ik ben Stil computers A.dam) + CI modul
  voor DVB-S en DVB-C en TV + Alphacrypt classic CAM module.

  Graag zal ik weer soepel tv willen hanteren op mijn HTPC.
  Kunt u/iemand me op weg helpen aub.
  wat te doen.
  Hartelijke groet
  chris roosendaal

  • Nico zegt:

   Chris,

   Als je DVBLink TVSource gebruikt hoef je niet zelf een transponderlijst temaken. Deze software doet dat ‘on-the-fly’.
   Ik wil je wel helpen om te installeren als je wilt…

   .Nico

 12. Fred zegt:

  DVB link is niet meer te bereiken na de laatste update op Synology 213+ Heeft iemand dat kunnen oplossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef antwoord op de volgende vraag: *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.