DVBLink 4.5 – DVBLink media library

Het eerste wat opvalt na de installatie van DVBLink 4.5 network client, als je Windows Media Center opstart is een menu strip genaamd “DVBLink media library”

In deze bibliotheek komen de TV opnames die via de DVBLink Connect! Server opgenomen zijn. Dat kan via de website van je DVBLink server op poort 8080, maar kan ook via één van de apps voor mobiele apparaten zoals iPad, Android of Windows Phone.

 We moeten dus onderscheid maken in TV opnames die via de Windows Media Center zijn ingesteld en TV opnames die via DVBLink zijn ingesteld.

  • TV opnames die via de EPG van Windows Media Center zijn ingesteld worden nog steeds op de media center opgeslagen in de standaard TV opnames biblliotheek. (altijd een lokale schijf)
  • TV opnames die via DVBLink zijn ingesteld worden op de server opgeslagen en daarvoor is nu de DVBLink media library strip gekomen.

Persoonlijk vind ik dat niet handig, ik wil gewoon één plek in Windows Media Center waar al mijn TV opnames staan, ongeacht waarmee ze opgenomen zijn.

De locatie waar de TV Opnames worden opgeslagen op de server kan aangepast worden via de Settings van de Connect! Server web-interface. Deze vind je standaard op TCP poort 8080. Op een Windows Home Server wordt dat dan de Recorded TV folder.

Tevens zetten we hier ook de stop-tijd op 10 minuten later zodat de uitloop van een uitzending ook opgenomen wordt.

Het formaat van de opnames van DVBLink is MPEG-2 TS Video. De bijbehorende thumbnail wordt nu niet net zoals in een WTV file embedded in het bestand, maar in een folder genaamd ‘thumbnails’. Helaas herkend Windows Media Center het TS-formaat niet als een TV opname en ook al staan de bestanden in de juiste folder, ze worden niet getoond in de standaard TV Opnames.

Indien de opnames folder van DVBLink aan de Video’s bibliotheek van Windows Media Center wordt toegevoegd verschijnen de TV opnames wel in het Video’s-menu maar dan mis je wel de synopsis van de opname. Verwijderen kan dan uiteraard ook wel maar dan moet je handmatig de thumbnails gaan beheren. Lees: niet handig!

Vooralsnog moeten we het dus doen met de extra ‘DVBLink media library’. Momenteel is dit ook de enige plek om de opnames te verwijderen. Er wordt gewerkt aan een DVBLink Connect! Server interface om de opnames te beheren, maar dat zit nog niet in versie 4.5.

Update:
Vanaf versie 4.5.3 is er een mogelijkheid om de TV Opnames te beheren via de webinterface van Connect!Server:

connect

Reacties zijn gesloten.