DVBLink versie 5.x

Op de website van DVBLogic was te lezen dat versie 5 het daglicht heeft gezien (29 mei 2014) en die gaan we dus even testen.

Als eerste gaan we versie 4.6 uninstallen want versie 5 is niet vanuit een eerdere versie te upgraden, helaas. Na het uninstallen gaan we de setup van versie 5 uitvoeren

dvblinkV5-01 dvblinkV5-02

De configuratie van DVBLink gaat hierna via de webpagina op je locale machine via http://localhost:39876, hetzelfde als de vorige versie dus.

Als eerste komt er een melding dat er nog geen DVBLink product geïnstalleerd is.

dvblinkV5-03

Die gaan we dus installeren via de knop ‘Install/Update“. Er gebeurt niets…  Na een Refresh (F5) van de pagina reageert de knop ineens wel en kunnen we Connect! Server en TVSource installeren. (dit problem is wellicht iets met IE, in FireFox lukte het in één keer)

dvblinkV5-04 dvblinkV5-05

Hierna staan de producten in de lijst en dienen ze geactiveerd te worden. Er zijn 20 dagen de tijd om een Trial-periode te gebruiken en hierna dienen de producten gekocht te worden. Dit kan allemaal via deze webinterface.

dvblinkV5-06

We gaan nu via het tabblad ‘Sources‘ de tuners toevoegen:

dvblinkV5-08

We moeten de tunertype hier selecteren, bijvoorbeeld ‘Cable (DVB-C)‘ voor o.a. Ziggo…dvblinkV5-09

Kies voor ‘Fast‘ om een network-scan uit te voeren.

dvblinkV5-10

De volgende gegevens moet je dan intypen (link: Ziggo):

  • Frequency: 474000
  • Symbol rate: 6875
  • Modulation: QAM64

Je kunt ook kiezen uit een lijst met providers en Ziggo Nederland die daar tussen staat heeft deze waardes al voor je ingevuld.

epg-fast01

Uit de gevonden provider zul je vervolgens moeten kiezen welk netwerk je wilt hebben, in mijn geval is dat 5555.

epg-fast02

Het vinkje voor kanalen van alleen dit netwerk mag aangevinkt worden. Hierna is het een kwestie van scannen.

dvblinkV5-13

En uiteindelijk staan dan alle kanalen in de lijst en klik je op Finish. Hierna wordt gevraagd of je naar de Kanalen-configuratie wilt…

dvblinkV5-14Dan doen we nog niet… eerst gaan we de kanalen die we niet kunnen (of willen) ontvangen verwijderen uit de lijst bij de TV-Source1. Klik op het sleuteltje en kies voor ‘Manage channels’.

dvblinkV5-15Nu kan in de lijst de kanalen aangepast worden… klik op het prullenbakje voor de kanalen die je niet wilt!

dvblinkV5-16

Als je klaar bent klik je op OK en Save. Vervolgens gaan we de tweede tuner toevoegen als onderdeel van de eerste tuner, zodoende hoeven we niet al het bovenstaande voor de tweede tuner nogmaals te doen.

dvblinkV5-17Dat ziet er dan zo uit:

dvblinkV5-18Nu gaan we wel naar de Channels tab en selecteren de Source aan de linkerkant en met het pijltje in het midden brengen we deze naar de rechterkant, ‘Selected Channels’.

dvblinkV5-19

Save! Na ongeveer een half uur kan ook via deze tab de EPG gevuld worden. Nadat je aan de rechterkant de TVSource-1 hebt gekozen kies je links voor ‘By name‘.

dvblinkV5-22

That’s all folks! Nu kan binnen Windows Media Center de TV wizard doorlopen worden om alle 8 virtuele tuners toe te voegen. Wel moet je hier de DVBLink client versie 5 voor installeren, tenzij deze DVBLink serversoftware op je mediacenter staat, dan is de client al ‘ingebouwd’ .

Nieuw in versie 5 is de mogelijkheid om de streams te monitoren:

dvblinkV5-21

In dit voorbeeld heb ik 2 iPhones, één iPad en mijn Media Center live TV laten kijken. Aangezien een aantal kanalen uit dezelfde transponder komen kan ik dit met versie 5 doen!

Windows Media Center client setup

Nadat de server-installatie klaar is, kunnen we Windows Media Center configureren! Eerst de automatisch downloaden optie uitzetten!

Via ´live-tv instellen´ komen we in de wizard en hier voegen we alle 8 DVBLink Tuners toe nadat we Nederland en een postcode hebben ingevuld en PlayReady hebben geïnstalleerd.

Hierna kan de foutmelding over het bijwerken van PlayReady genegeerd worden. De kanalen zullen getoond worden en hiermee is ook de installatie van de Windows Media Center gereed.

Reacties zijn gesloten.