vmcMote

Wat is het?

vmcMote is een applicatie waarmee je een iPhone/iPod als afstandsbediening kunt gebruiken. Er is ook een HD-versie, deze is speciaal voor de iPad.

vmcMote staat voor Vista Media Center (vmc) en remote. Vista is niet zo recent meer maar volgens de maker blijft de naam wel wat het nu is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In tegenstelling tot de meeste afstandsbedieningen, is vmcMote ‘two-way‘, het verstuurd niet alleen commando’s, het ontvangt ook informatie van de media center over o.a. de huidige status.

Je kunt door de muziek bladeren, zoeken naar muziek, afspelen van muziek, de status zien van de huidige track, de afspeellijst, etc. En daarvoor is het niet nodig om het TV toestel aan te hebben staan!

Verder is er ook nog een scherm aanwezig met de knoppen voor de aftsandsbediening, zodat als de TV wel aan staat, je met vmcMote de media center kunt bedienen.

vmcMote en vmcMote HD zijn beschikbaar in de App Store. de server-versie haal je hier op: vmcMote Server

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is tevens een mogelijkheid om radiostations te bedienen met vmcMote. Hiervoor moet er een bestand gemaakt worden waarin verwijzingen komen naar de diverse Internet Radio stations. Het bestand dat als voorbeeld meegeleverd wordt is ‘radio_stations_demo.xml‘ in de folder ‘C:\Program Files\vmcMoteServer\radio‘ of ‘C:\Program Files (x86)\vmcMoteServer\radio‘ op een 64-bits systeem. Dit bestand moet de volgende naam krijgen: ‘radio_stations.xml‘. Je vindt hier ook een sub-folder genaamd ‘Stations‘  waarin voor elk radiostation dat je wilt gaan beluisteren een folder gemaakt dient te worden. Als voorbeeld staat er reeds ‘demoStation‘ in.

In de folder van het radiostations zijn twee bestanden aanwezig:

  1. het logo van het station
  2. een .xml bestand van het station met de instellingen

Het logo spreekt voor zichzelf, de .xml-file heeft de volgende instellingen:

  • Name
  • StreamAddress
  • CoverFileName

De Name en de CoverFileName spreken ook weer voor zichzelf, het StreamAddress is de URL van het Internet-station waarop het te beluisteren is.

Het is nu een kwestie van de juiste folders maken in ‘stations’ en de logo en .xml-files maken. Hierna kun je bovengenoemde radio_stations.xml aanpassen, handmatig of d.m.v. de tool ‘RadioStationChecker.exe‘die de radio_stations.xml voor je aanvult met de stations gevonden in de folder ‘stations’.

Een voorbeeld om QMusic als radiostation toe te voegen:

C:\Program Files (x86)\vmcMoteServer\radio\radio_stations.xml‘ :

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no"?>
<stations>
<station>
<name>demoStation</name>
<enabled>FALSE</enabled>
</station>
<station>
<name>QMusic</name>
<enabled>TRUE</enabled>
</station>
</stations>

C:\Program Files (x86)\vmcMoteServer\radio\stations\QMusic\station_info.xml‘ :

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no"?>
<station>
<Name>QMusic</Name>
<StreamAddress>http://www.q-music.nl/asx/q-music.asx</StreamAddress>
<CoverFileName>qmusic.jpg</CoverFileName>
</station>

het logo erbij in de QMusic folder en hierna met de vmcMote client op het device opnieuw de mediabibliotheek scannen (Settings -> ‘Clear and Retreive Database’).

Een bestand met radiostations kun je hier vinden , deze moet uitgepakt worden in ‘C:\Program Files (x86)\vmcMoteServer\radio\stations‘, voor 64-bit OS of in  ‘C:\Program Files\vmcMoteServer\radio\stations‘ voor 32-bits OS systemen. Hierna kan een xml-bestand gemaakt worden met RadioStationsXmlGenerator.exe. Tenslotte zal RadioStationChecker.exe controleren of de inhoud van het xml-bestand juist is.

2 Reacties op vmcMote

  1. Bastiaan zegt:

    Ziet er zeer interresant, ik kan alleen nergens terug vinden of je met deze remote app ook de media center uit en aan kan zetten. Is dit hiermee mogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef antwoord op de volgende vraag: *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.