EPG beheer in MS-Outlook?

Al surfend over het Internet kom je soms interessante dingen tegen. Zo ook een project om nagenoeg elke database aan MS-Outlook te kunnen koppelen en door hier een script te maken om de database van de EPG van DVBLink te koppelen aan een agenda-weergave krijg je een EPG-beheer-module in Outlook.

De software heet ‘GeniusConnect‘ en hier kun je daar meer over lezen: http://www.geniusconnect.com/articles/News/5/9/149/

Installeren is eenvoudig,

1

Hierna is er een ‘DVBLink’ optie in de ribbon van MS-Outlook waarmee de instellingen zijn te maken om een verbinding met DVBLink Connect! Server te maken. Deze laatste moet je dus wel geïnstalleerd hebben als add-on in DVBLink.

9

De server-instellingen en de gewenste zenders kunnen nu geselecteerd worden die in Outlook zichtbaar moeten worden. Klik hiervoor op DVBLink en op het ‘Settings’-icon’.

2

Tabblad Options: Als folder kan een extra ‘TV’ folder gemaakt worden om zodoende de zenders te kunnen groeperen.

3

In MS-Outlook kan via de weergave van Outlook gekozen worden voor vandaag, deze week, maand, etc… om de EPG weer te geven.  In de dag-weergave kunnen bijvoorbeeld meerdere zenders geselecteerd worden, of één zender voor een week-overzicht.

4
5

Rechtsboven zijn de DVBLink functie-knoppen. Hiermee kan een opname gepland worden, een serie-opname of kan de uitzending live bekeken worden.

7

6 Hierboven een voorbeeld van een serie-opname van ‘RTL Nieuws’, deze wordt dan in rood weergegeven.

8
Uiteraard kan er voor elke willekeurige uitzending een herinnering aangezet worden.

Het kijken naar een uitzending kan ook, daarvoor wordt de Media Player gestart en via de (standaard) ingestelde poort 8080 komt de stream op gang.

 

 

Reacties zijn gesloten.