Soortgelijke video’s

Wellicht een wat minder bekende functie van Windows Mediacenter is ‘Soortgelijke videos’ in Afbeeldingen. Dit is erg handig voor hen die video’s filmen met hun mobile device, een foto-camera of smart phone. Hiermee kun je (meestal) naast foto’s maken ook video’s maken en die komen dan in dezelfde folder bij elkaar te staan, meestal op een SD kaartje. Na het overzetten van deze bestanden op de Windows Mediacenter (of op de Home Server) kun je al deze bestanden in een Afbeeldingen folder plaatsen, inclusief de video-bestanden, al dan niet met de synchronisatie-functie van Windows Mediacenter.
Hieronder een voorbeeld van een afbeeldingen-folder met hierin o.a. een .MOV bestand.

Mocht er in de afbeeldingen-folder nu dit video-bestand gevonden worden dan komt Windows Mediacenter met de optie ‘Soortgelijke videos’ bovenaan het scherm en worden (uiteraard) alleen de foto’s getoond:

Zodra deze optie wordt gekozen worden de video-bestanden getoond en wordt de functie boven aan het scherm gewijzigd naar ‘Soortgelijke afbeeldingen’. Dit bespaart dus onnodig werk zoals een extra map aanmaken in de video’s bibliotheek en het video-bestand verplaatsen hier naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef antwoord op de volgende vraag: *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.