TV Opnames veiligstellen

TV Opnames en series die ingesteld zijn om opgenomen te worden, zijn vastgelegd in een bestand waarmee Media Center ervoor zorgt dat deze opnames ook daadwerkelijk gebeuren. Er is daarvoor een aantal services op de achtergrond actief, oa. de Media Center Scheduler- en Receiver Services, die hiervoor verantwoordelijk zijn. Doordat deze services op de achtergrond werken is het niet noodzakelijk om Media Center als actieve applicatie te hebben ‘draaien’. Ook als de machine in slaapstand staat zorgen deze services ervoor dat er taken gestart worden (via de Taakplanner) die de Media Center ‘ontwaakt’ en de opnames gemaakt worden.
Tevens worden ook de instellingen voor de Electronische Programma Gids (EPG) vastgelegd in een bestand.
Mocht je nu, door wat voor reden dan ook, de Media Center opnieuw willen installeren met behoud van de geplande opnames en EPG-instellingen, dan volgt hier een uitleg om deze gegevens te bewaren en op de nieuwe installatie terug te zetten.

Als eerste dient de optie om verborgen bestanden zichtbaar te maken aangezet te worden. In de Verkenner is daarvoor de Map- en Zoekopties. Zet een vinkje
bij ‘Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven.’ Blader hierna naar C:\ProgramData\Microsoft\eHome Hier staat voor elke geĂ¯nstalleerde TV Tuner een map genaamd mcepg1-0-0. De cijfers van deze map kunnen anders zijn, zij geven het  nummer van de tuner-kaart aan. Windows maakt zelf al een backup en plaatst hierin de instellingen voor Listings, Recordings en Subscriptions. Het meest recente bestand in de map Recordings bevat de opname-instellingen.

 

 

 

 

 

 

 

Om nu de instellingen terug te plaatsen in de nieuwe installatie van Media Center dienen de bestanden eerst weer op de hadrdisk geplaatst te worden. Plaatsen in dezelfde folder is handig. Hierna dient Media Center dit bestand in te lezen en daarvoor is in de map C:\Windows\eHome de applicatie loadmxf.exe Start deze met de optie -i met hierachter de lokatie van de bestanden, bv:
C:\Windows\eHome\loadmxf.exe -i C:\ProgramData\Microsoft\eHome\mcepg1-0-0\backup\recordings
waarbij mcepg1-0-0 eventueel een andere naam kan zijn, afhankelijk van het nummer van de tuner.

Als laatste dient de EPG data opnieuw gedownload te worden en dan staan de geplande recordings weer netjes terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef antwoord op de volgende vraag: *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.