Windows Media Center als TV-backend voor XBMC

In XBMC is een mooie Televisie functie ingebouwd maar die heeft wel een TV-backend nodig. Er is er één voor DVBLogic Connect! Server software voor als je die software gebruikt, maar voor hen die uitsluitend een Windows Media Center hebben zonder DVBLogic Connect! Server software is er nu een: ServerWMC_installer1042. Of je nu wel of niet de DVBLink TVSource gebruikt, deze software kan overweg met fysieke én virtuele tuners. Zie hier een overzicht van de (virtuele) tuners in mijn systeem:

hardware

De installatie is eenvoudig via de setup en eenmaal gestart verschijnt het volgende scherm:

server

Zoals je ziet worden alle 8 de virtuele tuners gevonden met alle kanalen van Ziggo digitale TV. Het wachten is nu dus op een client. Op een willekeurige andere PC (ditmaal de demoruimte-PC) is XBMC geïnstalleerd en hier wordt pvr.wmc-windows-1007 uitgepakt in:

C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\XBMC\addons

Vervolgens gaan we zoeken naar geïnstalleerde add-ons. We vinden dan “Windows Media Center PVR”:

client01

Via “Configureren” stellen we het IP-adres van de Windows Media Center in en als poort laten we de standaard waarde 9080 staan. Via Systeem -> Instellingen -> Televisie geven we aan dat deze functie ‘geactiveerd’ is en nu wordt de PVR actief.

Via Televisie kunnen we naar de TV kanalen of Opnames. Uiteraard kunnen we nu live-TV kijken, pauzeren of voor een opname kiezen. Wellicht een bug in de voortgang indicatie, die laat het programma van RTL 7 zien terwijl we RTL 4 kijken…

client02Alle TV opnames van de Windows Media Center kunnen bekeken worden via TV Opnames: client03

Op de Windows Media Center, die als server voor deze PVR-add-on dient, zie je het aantal streams als deze actief zijn.

server2

Het enige vreemde is dat de tuners als DVB-T worden aangeduid terwijl ik de DVB-C tuners in gebruik heb. In ieder geval is het een werkende combinatie en als een andere PC in ons thuisnetwerk persé XBMC wil gebruiken kan daar nu ook live TV op gekeken worden.

Reacties zijn gesloten.