XMLTV via DVBLogic

In een eerder artikel had ik uitgelegd hoe je XMLTV kunt gebruiken als invoer voor de EPG en dan in combinatie met Big Screen EPG. Dit keer een uitleg hoe je dat doet met DVBLogic.
Ik ga er dan ook vanuit dat DVBLink TVSource is geïnstalleerd op je systeem, of dat nu lokaal op de mediacenter is of in een WHS, dat maakt hiervoor niet uit.

We moeten nu eerst een XMLTV sourcebestand ophalen van Internet of er zelf een zien samen te stellen. We halen het bestand nu op van http://www.windows-mediacenter.nl/xmltv/xmltv.xml Ik heb hier dit XMLTV-bestand staan dat hiervoor gebruikt kan worden en elke dag ververst wordt. Je dient dan dit verse bestand iedere dag naar je mediacenter te kopiëren maar dat kun je wellicht met een script doen.

Om het bestand van de site te halen kun je de taakplanner van Windows gebruiken voor het dagelijks aanroepen van het volgende commando met powershell:

Start-BitsTransfer http://www.windows-mediacenter.nl/xmltv/xmltv.xml C:\ProgramData\DVBLogic\DVBLink\xmltv\xmltv.xml

Het bestand moet geplaatst worden in de folder C:\ProgramData\DVBLogic\DVBLink\xmltv Deze folder is standaard niet zichtbaar en je moet dus even verborgen bestanden en folders aanvinken om deze te zien in de Windows verkenner. DVBLogic leest deze folder met opstarten en daarna elke 12 uur en verwerkt de aanwezige XMLTV bestanden die hier staan.

Vervolgens gaan we deze source toevoegen in DVBLink. Gebruik hiervoor een browser en ga naar de configuratie-pagina voor de ‘Sources’. Klik dan op het XMLTV logo en geef er een naam aan, bv. XMLTV-1

xmltv-sources

Vervolgens passen we de configuratie aan met een klik op de sleutel-icon en vullen dan het xml-bestand in bij grabber:

xmltv-grabber

Verder zijn er voor de source geen instellingen dus gaan we de kanalen koppelen aan de XMLTV zenders. Ga hiervoor naar Channels en dan het tabblad ‘EPG Sources’.

Als voorbeeld ga ik nu de Nederlandse zenders koppelen aan de XMLTV zenders. Zoek in de kanalenlijst Nederland 1 HD op en selecteer deze. Zoek vervolgens in de rechterkolom in XMLTV-1 naar Nederland 1 HD en dubbelklik hierop zodat deze gekoppeld wordt. Hetzelfde kun je doen voor Nederland 2 HD en Nederland 3 HD

Zodra je kanalen gekoppeld zijn, is het configureren van DVBLogic gereed en klik je op Save. Je kunt nu een uur wachten, of de ‘dvblink_server service’ opnieuw starten via Services Manager.

Nu kun je in Windows Media Center via Extra’s de DVBLogic button klikken en ‘Synchronize channels’ kiezen. Vervolgens zal de EPG gevuld worden met informatie uit het XMLTV bestand.

 

6 Reacties op XMLTV via DVBLogic

 1. Han Mohlmann zegt:

  Hallo Nico
  Ik ben al jaren een tevreden WMC gebruiker, op jullie laatste gebruikersdag in Nieuwegein heb ik de demo van DVBLogic gezien en dit zag eruit als een aardige aanvulling op WMC. Ik heb geprobeerd dit te installeren maar liep tegen problemen aan met de tunerkaarten (firedtv) en heb deze vervangen voor 4 digital devices tuners. Dit gaf dusdanig veel problemen dat men vanuit Duitsland eea heeft moeten oplossen. Dit heeft mij een beetje huiverig gemaakt om DVBLogic te installeren.
  Ik zie mezelf meer als een gebruiker dan als iemand die van allerlei software uitprobeert, onze WMC wordt door het hele huis gebruikt (we hebben 7 extenders)

  Kun jij advies geven in deze, bij voorbaat dank Han.

 2. Harry zegt:

  “Vervolgens gaan we deze source toevoegen in DVBLink. Gebruik hiervoor een browser en ga naar de configuratie-pagina voor de ‘Sources’.”

  Excuses, maar mij is niet duidelijk hoe een en ander te configureren. Welke pagina moet ik openen met een browser? Waar staat die pagina?

  Groet, H.

 3. Nerroj zegt:

  Hi Nico

  Geweldig werk!!
  Maar ik heb een vraag over mijn Windows 7 Media center, Ik werk met 2 Analoge tv kaarten. en ik zit in het oude UPC gebied Zaanstad. wat nu allemaal Ziggo is geworden. mijn EPG werkt sinds de netwerk harmonisatie niet meer. Bij alle zenders ‘Geen programma informatie beschikbaar’
  Is er een mogelijkheid om de Analoog tv te behouden?, met weer een werkende EPG? wat zijn jou ideeën, ik hoor het graag.

  Nerroj

  • Nico zegt:

   Voor analoge tuners kun je ook gebruik maken van DVBLogic software. Zij hebben een TVSource voor analoog. Het voordeel is dan dat XMLTV ook gaat werken.

   .Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef antwoord op de volgende vraag: *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.