Digitale TV Tuner 3

We gaan TV tuners plaatsen in de Windows Media Center zodat deze zich gaat gedragen als een TV Server. Met allerlei apparaten kunnen we dan live TV kijken en zelfs opnames plannen en terugkijken, wanneer we willen en waar we willen. Het apparaat waarmee we straks TV gaan kijken kan een Windows Media Center zijn, maar ook een Windows Phone of een iPad, Apple TV. In feite is elk DLNA-device geschikt dat over een beeldscherm beschikt.

Via Digital Hifi kiezen we voor het merk ‘Digital Devices‘ omdat zij zo’n beetje de enige tuners zijn die breed ondersteund worden i.c.m. gebruik van een smartcard. De tuner-combinatie bestaat uit een bridge-kaart/CI module die in een PCIe slot gaat, daaraan gekoppeld middels een flat cable, de feitelijke tuner.

De tuner die wij ter test hebben is de DuoFlex V2-serie, met de CI module als SET . De hardware bestaat daarom uit:

  • DD DuoFlex CT dual-tuner
  • Octopus Single CI
  • Alphacrypt Classic

Inbouwen is een fluitje van een cent, let wel op de extra power cable die nodig is om de tuner van spanning te voorzien. (bijgeleverd) In de CI Module komt de Alphacrypt Classic CAM met de Ziggo smartcard. Let op dat de CAM module een firmware versie heeft van tenminste 3.20. Indien dit lager is moet de CAM van een update worden voorzien, zie de website van Mascom. Stuur mij een mailtje als je kaart een update nodig heeft.

De drivers voor de tuner wordt van de site gedownload, en installeren verloopt zonder problemen. Uiteraard wordt de nieuwe hardware hierna gedetecteerd en staat netjes tussen de aangetroffen hardware.

Voordat de drivers gereed zijn kun je met de CineXX/DuoFlexXX tool niet veel doen.

 

Via het configuratiescherm van Windows is een icon bijgevoegd voor de configuratie van de tuners. We kiezen hier voor ‘Configure CT Tuner’ om aan te geven met welke tuner we de CAM en smartcard kunnen aanspreken.

 

De DVB-C optie is de enige optie die we hoeven aan te vinken als we DVBLink software gebruiken. De ‘DVB-C WMC’ optie is voor gebruik zonder DVBLink.

DVBLogic TV Server

Via de website van DVBLogic kun je DVBLink Server downloaden en installeren.

Tijdens de installatie van DVBLink Server wordt er een webserver aangemaakt om de TV-server te beheren. We gaan met een browser naar de server, op poort 39876. De URL wordt dan: http://localhost:39876

Kijk hier voor een artikel om de server te configureren:

http://www.windows-mediacenter.nl/add-ons/dvblogic-tvsource/dvblink-versie-5-0/

Nadat de server-installatie klaar is, kunnen we Windows Media Center configureren! Eerst de automatisch downloaden optie uitzetten!

Via ´live-tv instellen´ komen we in de wizard en hier voegen we alle 8 DVBLink Tuners toe nadat we Nederland en een postcode hebben ingevuld en PlayReady hebben geïnstalleerd.

Hierna kan de foutmelding over het bijwerken van PlayReady genegeerd worden. De kanalen zullen getoond worden en hiermee is ook de installatie van de Windows Media Center gereed.

Reacties zijn gesloten.