Windows 7 Embedded als Set Top Box

Windows 7 is er in een aantal verschillende versies en één daarvan is het Embedded system. Dit is een versie van Windows 7 die ‘uitgekleed’ is en uitsluitend de functies heeft waarvoor de systeembouwer het bedoelt heeft. Zo is een embedded system er voor kiosks, in auto’s, maar ook als Set Top Box. Voor elk type systeem kan een template gekozen worden of, als de specifieke template niet aanwezig is, kan er zelf een gemaakt worden.

Na het opstarten van het systeem, wordt gevraagd of we een Image willen maken op het huidige systeem, of moet er een zogenaamde answer-file gemaakt worden? Wij kiezen voor de recht-toe-recht-aan methode en kiezen voor image, dit zal Windows Embedded installeren op het systeem.

embedded1

We kiezen uit de lijst met templates voor de Set Top Box

embedded2

Hierna worden eigenlijk de standaard dingen gevraagd zoals welke partitiegrootte, welke taal we willen installeren (Nederlands zit er niet bij), hoe de gebruiker heet en hoe we de computer willen noemen. Ook stellen we vast in dat we de ‘HomeGroup’ functie willen gebruiken, altijd handig als er mappen gedeeld zijn op ons netwerk!

embedded3

Zodra de installatie voltooid is komen we in Windows Media Center. Er is zo te zien geen mogelijkheid om hier uit te komen, Afsluiten bestaat niet meer… wat nu? We willen het volgende installeren:

  • Matroska filter voor MKV’s
  • DVBLink Netwerk Client
  • Slick Solutions Radio
  • Nederlandstalige interface

Help? Inderdaad! [F1] geeft hulp en we zoeken hulp voor de Command Prompt. We krijgen dan de mogelijkheid om er een te starten:

embedded4

Dat biedt perspectief! Het commando ‘explorer‘ geeft de verkenner waarmee we de msi-bestanden voor Matroska-splitter, SlickRadio en DVBLink Network Client kunnen installeren, vergeet niet het adres voor de DVBLink-server in te stellen via C:\Program Files\DVBLogic\DVBLink\dvblink_client_config.exe.

embedded6

Het taalpakket kan bij Microsoft gedownload worden en aangezien we van de HomeGroup gebruik maken kunnen we die op het embedded systeem in de gedeelde documenten plaatsen. Het volgende commando installeert het taalpakket:

Dism /online /Add-Package /PackagePath:C:\Users\Public\Documents\lp.cab

embedded7

Na een reboot kan met het commando ‘control‘ het Configuratiescherm gestart worden en bij ‘Region and Language’ kan dan voor de display language Nederlands gekozen worden.

embedded10

Tenslotte is het handig om Autologon in te stellen, daarvoor is het commando ‘netplwiz‘ en hier halen we het vinkje weg om de username in te moeten typen.

embedded8

En na een reboot hebben we nu een Nederlandstalige Media Center, met radiostations in de Muziek-strip en TV via DVBLink software.

embedded9

 

 

Reacties zijn gesloten.