Image voor Windows 7 Embedded

In een eerder bericht meldde ik al dat Windows 7 Embedded een stabiel en goed werkend systeem is indien deze als Set Top Box geïnstalleerd wordt. Om de installatie automatisch (unattended) te laten verlopen kun je met de ‘Image Configuration Editor’ een zogenaamde answer-file maken en deze gebruiken voor een bootable installatie-image.

Hiervoor heb je de Windows Embedded Standard 7 Toolkit nodig. Deze is hier te downloaden: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=11887

Na installatie op een ‘development PC’ kan de  ‘Image Configuration Editor’ gestart worden.

iak01

Als eerste dient nu een ‘Distribution Share’ ge-opend te worden, deze staat standaard in “C:\Program Files\Windows Embedded Standard 7” en is genaamd ‘DSSP1

iak02

Eenmaal ge-opend kun je ervoor kiezen om een nieuwe Answer File te maken en aan de rechterkant kun je dan de instellingen wijzigen, zoals bv. de ProductKey, InputLocale, UserLocale, Oobe info,  e.d.

iak03

Voor gebruik van een Set Top Box is het eenvoudiger om de reeds aanwezige template hiervoor te gebruiken. Klik met rechts op deze template en voeg het toe aan de Answer File. Hierna kunnen de overige aanpassingen weer rechts gemaakt worden.

iak04Ook kun je gratis Language packs downloaden bij Microsoft in deze importeren via File -> Import -> Import package. Zo kun je standaard Nederlands als taal gebruiken.

Selecteer de WindowsPE setting in de Answer File. Hier kun je dan de instellingen voor Nederland in zetten zodat de installatiewizard in het Nederlands verschijnt en het toetsenbord US International is.

  • Set SetupUILanguage, UILanguage to “nl-NL”
  • Set SystemLocale to “nl-NL”
  • Set UILanguage to “nl-NL”
  • Set UserLocale to “nl-NL”
  • Set InputLocale to “0409:00000409”

Dezelfde instellingen kun je maken in het  oobeSystem voor de standaard interface

Zodra alles klaar is, de answer-file opslaan en er wordt dan gecontroleerd of alles goed ingesteld is. Indien nodig kun je dat aanpassen en dan wederom opslaan. Hierna kun je via het menu met Tools -> Create Media -> Create IBW disk from Answer file een image maken en hiermee kun je een nieuw Windows 7 Embedded systeem maken.

iak05

Deze image kun je dan op een USB key zetten en je nieuwe embedded systeem ervan laten booten.

 

Reacties zijn gesloten.