Transponderlijsten

Via deze pagina willen we proberen up-to-date transponderlijsten bij te houden. Mocht je een update voor ons hebben, mail het even door!

Voor een overzicht kun je eventueel deze site raadplegen.

Transponders zijn in feite zenders van waaruit TV- en Radiokanalen uitgezonden worden. Een transponder kan ongeveer 10 zenders bevatten, afhankelijk van de (uitzend)kwaliteit ervan. Dit zie je terug in de QAM-aanduiding, deze is 64 of 256 bits. QAM staat voor  Quadrature Amplitude Modulation en hoe hoger de waarde hoe beter de kwaliteit.

Windows Media Center gebruikt transponderlijsten voor het bepalen van de frequenties van de TV- en radiozenders. Elke provider heeft eigen transponderlijsten, zo is het formaat verschillend voor DVB-C, DVB-T en DVB-C maar zelfs binnen DVB-C zijn er meerdere providers die elk hun eigen frequenties gebruiken.

Windows Media Center bestanden:

UPC_Amsterdam_43136 (CSV bestand  voor Digital Devices tuners)

UPC Rotterdam_43146 (CSV bestand  voor Digital Devices tuners)

Ziggo8888 (CSV bestand voor Digital Devices tuners)

8888-reg (REG bestand voor Digital Anywhere tuners)

Ziggo5555 (CSV bestand voor Digital Devices tuners)

5555-reg (REG bestand voor Digital Anywhere tuners)

Ziggo1111 (CSV bestand  voor Digital Devices tuners)

 

Ook DVBLogic gebruikt transonderlijsten en deze worden op de DVBLink Server gebruikt. Er kan binnen DVBLogic een netwerk scan uitgevoerd worden zodat een transponderfile niet nodig is. Raadpleeg de gegevens van uw Televisie-provider voor de waardes die ingevuld moeten worden bij een netwerk-scan. Bijvoorbeeld voor Ziggo 5555 in Maarssen:

Frequentie: 372000
Symboolsnelheid: 6875
Modulatie: QAM64

Een lijst met de juiste frequenties per postcode vind je hier: https://www.ziggo.nl/#klantenservice/televisie-radio/installeren/frequenties-netwerknummers/

Voor UPC klanten:

Frequentie: 164000
Symboolsnelheid: 6900
Modulatie: QAM64

DVBLink bestanden:

Satelliet: Canal Digitaal 192en235 (ini bestand)

 

Reacties zijn gesloten.