Transponderfile inlezen voor Digital Devices tuners

Indien je geen gebruik maakt van DVBLogic software en er zijn wijzigingen in de transponders van je TV-provider dan zul je handmatig een nieuwe scan moeten uitvoeren.

Hier zijn recente transponderfiles te downloadenen we plaatsen deze bestanden bij voorkeur in de transponder-folder van de tuner, in C:\Program Files\Digital Devices\DVB-Utils\. (of C:\Program Files (x86)\Digital Devices\DVB-Utils\ bij gebruik van een 64-bits OS)

Start nu de Digital Devices DVB-Utility die ge├»nstalleerd is samen met de drivers. Kies voor de optie ‘Select Transponderlist Files’

Nu kiezen we de onderste transponderlijst, Aa Cable All (6111/6875) en koppelen deze aan het bestand dat we zojuist gedownload hebben. De vinkjes bij de overige lijsten kunnen uit zodat alleen deze overblijft.

Via de optie ‘Select Preset‘ kan tevens een Preset (Volgorde) voorkeurlijst geladen worden zodat de zendervolgorde niet later nog eens aangepast dient te worden. De preset-list zit ook in de hierboven genoemde transponderlijst-download en uiteraard kun je deze eerst aanpassen voordat je hem inlaadt.

De laatste twee kliks zijn op Create Transponderlist for MediaCenter‘ en ‘Load Transponderlist into MediaCenter‘. Hiermee is de eerste installatie gereed en gaan we verder met Windows Media Center om de kanalen te scannen en in te stellen.

 

 

 

 

 

 

Als eerste dient de automatische download van Media Center uitgeschakeld te worden, we hebben immers zojuist een transponderlijst gekozen die niet overschreven moet worden. Hierna starten we de TV Wizard en kiezen voor Nederland als regio.

De wizard vraagt of er alsnog gedownload moet worden, dat doen we dus niet. Hierna dient voor het type Satelliet gekozen te worden. Dit klinkt vreemd voor een digitale kabel tuner, maar Windows Mediacenter ondersteund geen digitale kabel en met een work-around simuleren we de satelliet-tuner.

Er verschijnen twee tuners die beiden aangevinkt zijn. Da’s mooi, de hardware wordt dus gedetecteerd. Bij de keuze van de transponderlijsten vinden we de ‘Aa Cable All (6111/6875)‘ terug, die selecteren we dus!

We maken de wizard af en dan zijn we eigenlijk al klaar.

De volgende twee stappen zijn optioneel, afhankelijk van de software versie die gebruikt wordt.

Mochten er nu nog geen kanalen in de gids staan, dan gaan we een Satelliettransponder scannen. Dit proces zet de zenders in de kanalenlijst. We kiezen voor een ‘Volledige satellietscan

Er wordt gescand en net iets meer dan 250 kanalen gevonden. Dit zijn zowel TV- als Radiozenders. Vervolgens moeten we de kanalen aanzetten in de EPG en daarvoor gaan we naar ‘kanaal instellingen‘. Als er geen preset-list is ingesteld via de DVB-Tool, kan hier ook de kanalen op de volgorde gezet worden zoals we die graag in de EPG terug zillen zien. ’t Is even een karwei, maar dan heb je wat.

Voor elke software versie gaan we in ieder geval weer verder met de volgende stap:

Om nu de EPG te vullen met EPG data, moet de automatische download weer aangezet worden. Kies daarna voor ‘Nu downloaden’ en als de data opgehaald is verschijnt een melding.

Reacties zijn gesloten.