Films

Films in Windows Media Center zijn verdeeld in 2 soorten: Speelfilms en TV Opnames. Deze laatste worden bij Films geplaatst als de TV-opname een film betreft. (metatag Is_Movie staat op true) Bij TV Opnames (in de TV strip in het hoofdmenu) staan deze TV opnames ook, samen met alle andere TV Opnames.
DVD’s zijn films die een folder hebben met de naam VIDEO_TS en deze films zult u zelf moeten ‘rippen’ van originele DVD’s of u kunt ze downloaden van Internet. Verder zijn er speelfilms van handere formaten dan DVD’s die hier ook geplaatst kunnen worden. Overige videobestanden, bijvoorbeeld de home-video’s gemaak met uw videocamera, kunnen geplaatst worden in de map ‘Mijn Video’s’ en via ‘Afbeelingen en Videos’ kunnen deze vervolgens teruggevonden worden.

Er zijn een aantal mogelijkheden om DVD’s in folders aan te maken op uw systeem:

  1. Als u in de folder [uw naam]\Video’s een nieuwe folder aanmaakt, bijvoorbeeld genaamd “DVD’s” en deze via de Eigenschappen op Verborgen zet, dan ziet Media Center automatisch deze folder, maar komt hij niet als folder bij uw video’s te staan.
  2. Als u ergens anders op uw schijf een folder aanmaakt bijvoorbeeld genaamd “DVD’s”, dan moet u in de Films-optie van uw Media Center deze folder toevoegen als films-locatie. Deze optie zit onder de i-toets -> Manage Library.
  3. Als u een server hebt (bijvoorbeeld Windows Home Server) met een share die bijvoorbeeld “DVD’s” genaamd is, dan moet u in de DVD’s optie van uw Media Center deze folder toevoegen als Films-locatie. Deze optie zit onder de i-toets -> ‘Manage Library’. Als u kiest voor een lokatie op een server kies dan voor ‘Gedeelde mappen op een andere computer toevoegen”.

Of u nu optie 1,2 of 3 gebruikt, hierin kunt u nu folders van uw DVD’s maken en de VIDEO_TS inhoud kopieren van DVD naar deze folders. Als u er een plaatje bij doet van de cover en noemt deze Folder.jpg dan hebt u gelijk mooie hoesjes in het menu.

 

Reacties zijn gesloten.